hoofdpijn

​Hoe kom ik van mijn hoofdpijn / migraine af?

​Hoofdpijn kan een behoorlijke impact hebben op je leven. Je functioneren wordt belemmerd of het is zelfs zo erg dat je helemaal nergens meer toe in staat bent en in een donkere prikkelarme kamer moet liggen. Hoofdpijn kan incidenteel of vaak voorkomen. Meestal wordt hoofdpijn bestreden met pijnstillers, die de symptomen bestrijden. Maar bij hoofdpijn is er altijd een onbalans in je lichaam, die in veel gevallen kan worden opgespoord en verholpen.

Welke soorten hoofdpijn zijn er? ​​​

De hoofdpijnen die het vaakst voorkomen zijn:

Spanningshoofdpijn (tension hoofdpijn)​

De meest voorkomende hoofdpijn. De pijn is drukkend, zeurend, er is een gevoel van een knellende band om het hoofd en de nek en schouders doen vaak mee. De pijn is mild tot matig en wordt niet erger bij lichamelijke inspanning. Er is geen sprake van misselijkheid of overgeven. De aanwezigheid kan variëren van 30 minuten tot dagelijks.

Clusterhoofdpijn

De meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. Deze komt meer bij mannen voor. Aanvallen doen zich voor in bepaalde periodes (clusters). De pijn zit aan één zijde van het hoofd. Ook is er sprake van bijverschijnselen zoals een rood of tranend oog of een verstopte neus.

Migraine

Bij een migraineaanval voel je je enkele uren tot dagen ziek. Naast hevige hoofdpijn ben je misselijk en moet je soms overgeven. De hoofdpijn zit meestal aan één kant van het hoofd en is kloppend of bonzend. De pijn kan tijdens een aanval van kant wisselen. Ook komt pijn aan beide kanten van het hoofd voor. Vaak ben je tijdens een aanval overgevoelig voor prikkels als licht, geluid of reuk.

Aangezichtspijn​

Dit is pijn in het gezicht, tussen het voorhoofd en de kin. Acute aangezichtspijn treedt plotseling op, bijvoorbeeld bij tand- of kiesproblemen of bij een neus-bijholte-ontsteking. Bij chronische aangezichtspijn komen de pijnscheuten langdurig en voortdurend terug.

​Wat zijn de oorzaken van hoofdpijn?

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. De locatie van de hoofdpijn heeft een relatie met de oorzaak: hoofdpijn aan de rechterkant of linkerkant, op het voorhoofd of achterhoofd. Oorzaken die veel voorkomen zijn:

  • Scheefstand van de atlas, de nekwervel die het hoofd draagt
  • Een verhoogde spierspanning
  • Stress
  • Emotionele onbalans
  • Een energieblokkade in het lichaam
  • Ophoping van afvalstoffen in het lichaam
  • Hormonale onbalans
  • Overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen
  • Uitputting
  • Hoge bloeddruk
  • Belasting van micro-organismen (virussen, schimmels, bacteriën, parasieten)

  • ​Behandeling hoofdpijn

    Bij Vitaalbalans kiezen wij voor genezing via de natuurlijke weg. Elke behandeling wordt gestart met een meting van de energiebalans. Deze laat onder andere zien hoe het energieniveau is, de energiebalans, of er sprake is van stuwing van energie in bepaalde organen, of er energieblokkades zijn en of er sprake is van stress of emotionele onbalans. Tevens controleren we de stand van de atlas.

    Indien nodig kunnen met thermografische scans verdere oorzaken gezocht worden.

    Afhankelijk van de bevindingen kan een atlascorrectie worden uitgevoerd of kan met specifieke magneetgolven, lichtfrequenties of microstroom worden gewerkt aan het herstel van de energiebalans in het lichaam. Ook bieden wij een effectieve behandeling waarmee negatieve kernovertuigingen, die een belangrijke rol kunnen spelen bij het ervaren van stress, kunnen ombuigen in positieve.

    Met deze aanpak hebben al veel mensen hun hoofdpijn zien afnemen of geheel zien verdwijnen. Kijk maar hier eens op.

    ​Heb je vaak hoofdpijn / migraine of ken je iemand met veel hoofdpijn?

    Neem contact met mij op om te overleggen wat ik voor je kan doen of voor het maken van een afspraak via ​email of 026-3820871.

    Gratis atlascheck

    Als je reageert via email op deze blog bied ik je vrijblijvend een gratis check van de atlas aan.

    Je reactie is welkom

    Graag verneem ik of deze blog nuttig voor je was en of er een ander onderwerp is waar je meer over zou willen weten. Laat het gerust weten ​via email.